Τελευταία νέα

Προσκύνημα στο λίκνο της αγάπης

 

Στις 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε από την ΠΑΕΑΚ χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, υπο την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου-Αντιδημαρχία Παιδείας, παρουσία του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής.

Στην αρχή αναγνώσθηκε, από τον Καθηγητή Πατρολογίας Απόστολο Μπουρνέλη, Άρχοντα Διδάσκαλο του Γένους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αντιπρόεδρο της ΠΑΕΑΚ, χαιρετισμός αγάπης του Προέδρου της Δ.Ε. της ΠΑΕΑΚ Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ κ.κ. Ανδρέα.

Τηλεφωνήματα λήφθηκαν από το γραφείο της κας Νίκης Κεραμέως Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από τον Πρόεδρο του ΟΛΗ.

Γραπτά μηνύματα για την εκδήλωση απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασ. Διγαλάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελ. Αυγενάκης και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης.

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν οι παρόντες στην εκδήλωση: εκ μέρους του Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, ο τ. Αντιπρύτανης Καθηγητής της Σχολής Θετικών Επιστημών κ. Μιχ. Ταρουδάκης, εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νικόλαος Αγγελάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, τέλος δε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Αγίου Όρους κ. Κων/νος Παγωνάκης και η Πρόεδρος του Μικρασιατικού Παραδοσιακού Συλλόγου Σμυρναίων κ. Δήμητρα Δελημιχάλη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης υλοποιήθηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο περιελάμβανε την παρουσίαση, εναλλάξ, διασκευασμένων ύμνων βυζαντινού περιεχομένου και κειμένων, με συναφές εόρτιο μήνυμα. Τα μουσικά μέρη απέδοσε ο βυζαντινός χορός των φοιτητών και φοιτητριών της ΠΑΕΑΚ, υπό τον συντονισμό και τη δνση του Μιχάλη Στρουμπάκη, επ. Καθηγητή Ιστορικής Βυζαντινής Μουσικολογίας της ΠΑΕΑΚ, ενώ την ευθύνη της επιλογής και διασκευής εκκλησιαστικών και ποιητικών κειμένων, που αφηγήθηκαν ή απήγγειλαν οι φοιτητές, είχε ο Εμμ. Δουνδουλάκης, εκλ. Αν. Καθηγητής Υμνολογίας Αγιολογίας της ΠΑΕΑΚ.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν παραδοσιακά κάλαντα από την ευρωπαϊκή, παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα, υπό τον συντονισμό και δνση της δρος Ευρωπαϊκής Μουσικής, Βασιλείας Μπούρα, διδάσκουσας ΠΑΕΑΚ.

Την εκδήλωση επίσης παρακολούθησε ο κ. Αντώνιος Πλαϊτης, δντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Άρχων Υμνωδός του Οικουμενικού Θρόνου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την εόρτια επιφώνηση του κ. Απόστολου Μπουρνέλη, Αντιπροέδρου της ΠΑΕΑΚ και τις προσήκουσες χριστουγεννιάτικες ευχές, που αποτέλεσαν τη σύζευξη συναισθημάτων αγάπης, αφενός εξαιτίας της ανταπόκρισης του κοινού, αφετέρου δε για την ομόθυμη παρουσία και συμβολή φοιτητών και φοιτητριών στο μουσικό, οργανικό και φωνητικό μέρος, με δεδομένη ωστόσο την άρτια τεχνική υποδομή του χώρου τέλεσης της εκδήλωσης.

01

02

03

04

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι