Τελευταία νέα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Στις 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 13:00μ.μ., επισκέφθηκε την Π.Α.Ε.Α.Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας κ. Μακάριος συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμώτατον Ιωάννην Βλαχάβαν. Ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου τον υπεδέχθη στο γραφείο του, όπου και τον καλωσόρισε, απευθύνοντας σύντομη προσλαλιά προς το σεπτόν πρόσωπόν Του, τονίζοντας ότι είναι « σάρξ εκ της σαρκός της Ακαδημίας και ολόκληρη η Ακαδημαϊκή κοινότητα καυχάται εν Κυρίω, διότι ο Σεβασμιώτατος ανήκει οργανικά στο επίλεκτο Διδακτικό Προσωπικό της. Ταυτοχρόνως εζήτησε τις εγκάρδιες, Αρχιερατικές ευχές του και ευχήθηκε εκ μέρους διδασκόντων, εργαζομένων υπαλλήλων, διδασκομένων και του Προέδρου της Φοιτητικής Κοινότητος «πάσαν δόσιν αγαθήν και παν δώρημα τέλειον εκ του Πατρός των Φώτων».

Ο Σεβασμιώτατος κατά την αντιφώνησή του αναφέρθηκε στο πολύτομο έργο το οποίον υλοποιεί εις την μακρινή Αυστραλία και προέτρεψε επ’ αγαθώ όλα τα μέλη του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού και τον Πρόεδρον της Φοιτητικής Κοινότητος, επισημαίνοντας το σπουδαιότατο ρόλο που διαδραματίζουν οι αρετές της αγάπης και της ενότητος για την επιτυχία του έργου της Ακαδημίας. Ακολούθως προσέφερε ένα συμβολικό δώρο στον Πρόεδρο, εικόνα επάργυρη του Χριστού έχουσα χαραγμένη επάνω της την υπογραφή Του. Επίσης δεν παρέλειψε να διέλθει από όλα τα γραφεία του Διδακτικού και Διοικητικού Προσωπικού και να ανταλλάξει κάποιες σκέψεις με τα πρόσωπά τους.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης, και αφού είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για μη διασπορά του Covid-19.

aa01

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι