Τελευταία νέα

Σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί Προκήρυξη υποτροφιών του Σλοβενικού Υπουργείου Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού για υποτροφίες που προτίθεται να χορηγήσει, σε Έλληνες πολίτες και πολίτες άλλων χωρών, σε εφαρμογή διμερών Μορφωτικών Προγραμμάτων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023.

Την υλοποίηση του προγράμματος υποτροφιών αναλαμβάνει η αρμόδια Εθνική Αρχή της Σλοβενίας CMEPIUS (Center of the Republic of Slovenia for Mobility and European Educational and Training Programmes).

Οι υποτροφίες για Έλληνες πολίτες είναι δέκα (10) τον αριθμό με διάρκεια από 3 έως 10 μήνες. Στους υποτρόφους χορηγείται χρηματικό βοήθημα ύψους 300€ μηνιαίως, επιδότηση διατροφής ύψους 2,69€/ημέρα, ενώ παρέχεται δωρεάν διανομή σε Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίων καθώς και δωρεάν βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι και από την σχετική ιστοσελίδα του CMEPIUS.

Παρακαλούμε, ανοίξτε τα συνημμένα αρχεία για να δείτε τη σχετική Πρόσκληση, τον οδηγό βήμα-βήμα για τους φοιτητές/φοιτήτριες, το έγγραφο γενικών πληροφοριών, την αίτηση για αποδοχή και το έντυπο της φόρμας επιβεβαίωσης.

Συνημμένα:

  1. Invitation-Slovenia-Bilateral-scholarships-2022-23.pdf
  2. Step-by-step-guide-for-students.pdf
  3. General-Info-Package-EU-students.pdf
  4. Letter-of-Acceptance-2022-23.pdf
  5. LETTER-OF-CONFIRMATION-STUDENT-2022-23.pdf