Τελευταία νέα

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Η Διοικούσα Επιτροπή της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, συνελθούσα σήμερα 12 Μαΐου 2015 στην 205 τακτική της Συνεδρίασης ομοφώνως απεφάσισε να εκφράσει:

 α) Τα εγκάρδια συγχαρητήριά της εις τον Εψηφισμένο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο Γρινιεζάκη, μέλος του Διδακτικού Προσωπικού της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης διά την επάξια εκλογή του.

β) Με βαθύτατο σεβασμό εκφράζει τας ευχαριστίας της και την ευγνωμοσύνη της προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριο Κύριο Βαρθολομαίο διά την τιμή που επέδωσε στην Πατριαρχική Ακαδημία, εκλέγοντας εις Αρχιερέα μέλος του Διδακτικού της Προσωπικού (Δ.Π.).

γ) Τη χαρά της, γιατί το επιστημονικό και διδακτικό του έργο θα συνεχίσει ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος να το επιτελεί από τη θέση του Αρχιερέως με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, του οποίου διετέλεσε στέλεχος και συνεργάτης.

 δ) Απεφάσισε να παραστεί η Σχολή, διδάσκοντες και διδασκόμενοι εις την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου, το Σάββατο 16 Μαΐου, εις τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

ε) Να δημοσιευτεί το παρόν εις τον τύπον της Κρήτης και εις το διαδίκτυο.

 

Μετ’ αναστάσιμων ευχών και πολλής αγάπης εν Κυρίω

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΕ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Ο ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑΝΑΚΗΣ

 

Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι