Τελευταία νέα

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση - εσπερίδα της Π.Α.Ε.Α. Κρήτης με θέμα:

«ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΟΥ Α΄ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 1522 – 1546»

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.00

Αίθουσα τελετών της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Δείτε την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Α.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Στις 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 13:00μ.μ., επισκέφθηκε την Π.Α.Ε.Α.Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και πάσης Ωκεανίας κ. Μακάριος συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμώτατον Ιωάννην Βλαχάβαν. Ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου τον υπεδέχθη στο γραφείο του, όπου και τον καλωσόρισε, απευθύνοντας σύντομη προσλαλιά προς το σεπτόν πρόσωπόν Του, τονίζοντας ότι είναι « σάρξ εκ της σαρκός της Ακαδημίας και ολόκληρη η Ακαδημαϊκή κοινότητα καυχάται εν Κυρίω, διότι ο Σεβασμιώτατος ανήκει οργανικά στο επίλεκτο Διδακτικό Προσωπικό της. Ταυτοχρόνως εζήτησε τις εγκάρδιες, Αρχιερατικές ευχές του και ευχήθηκε εκ μέρους διδασκόντων, εργαζομένων υπαλλήλων, διδασκομένων και του Προέδρου της Φοιτητικής Κοινότητος «πάσαν δόσιν αγαθήν και παν δώρημα τέλειον εκ του Πατρός των Φώτων».

Περισσότερα...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ Π.Α.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ενόψει της συγκροτήσεως του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, εκζητήσαμε τις θεοπειθείς ευχές της Α.Θ.Π. του οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και βεβαίως του Προέδρου και των μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης προ της αναλήψεως του ευθυνοφόρου τούτου έργου. Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου προσήλθαμε εις το γραφείο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και ελάβαμε πρεπόντως την Αρχιερατικήν ευχήν και ενδιάθετον ευλογίαν του.

Περισσότερα...

Η πρώτη εκπομπή της Θεματικής ενότητας με τίτλο «Τα απηχήματα στην Ψαλτική τέχνη» φιλοξένησε τον Μιχαήλ Στρουμπάκη, Επίκουρο Καθηγητή της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, 04.04.2020. 

 

Προσκύνημα στο λίκνο της αγάπης

 

Στις 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε από την ΠΑΕΑΚ χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, υπο την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου-Αντιδημαρχία Παιδείας, παρουσία του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής.

Περισσότερα...

 

Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Ἀρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου καί ἡ Πατριαρχική Ἀνώτατη Ἐκκλησιαστική Ἀκαδημία Κρήτης (ΠΑΕΑΚ), σᾶς προσκαλοῦν νά τιμήσετε τήν

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΧΑΡΚΙΑΝΑΚΗ

ὁποία θά πραγματοποιηθεί στίς 30 Μαΐου 2019 καί ὥρα 18.00, στήν Αἴθουσα Τελετῶν τῆς ΠΑΕΑΚ (Ἀλκιβιάδου 10, Μπεντεβῆ, Ἡράκλειο), μέ τήν τιμητική παρουσία τοῦ Σεβασμιωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Αὐστραλίας κ.κ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ.

 

Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ καθώς και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της εκδήλωσης.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 και επί τη ευκαιρία των αγίων εορτών του Δωδεκαημέρου, ο δημοσιογράφος του Ράδιο Κρήτη 101,5 κ. Λευτέρης Βαρδάκης προσκάλεσε στην εκπομπή του την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης να ψάλει τα κάλαντα στους ακροατές του σταθμού. Δείτε το σχετικό δημοσίευμα και ακούστε τις ψαλμωδίες από τους φοιτητές και φοιτήτριες της Π.Α.Ε.Α.Κ. στο σχετικό σύνδεσμο του ιστότοπου του σταθμού Ράδιο Κρήτη.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2017 η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης. Στην εκδήλωση κύριο ρόλο είχαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής, οι οποίοι με την προετοιμασία και καθοδήγηση των Καθηγητών τους παρουσίασαν δογματικά, πατερικά, φιλολογικά, μουσικά κείμενα και κάλαντα, όλα μαζί αρμοσμένα ώστε να δώσουν κατά το δυνατόν το θεολογικό, μουσικό και λαογραφικό άρωμα και περιεχόμενο της εορτής.

Περισσότερα...

Την Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017, η Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (Π.Α.Ε.Α.Κ.) και το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Π.Γ.Λ.Η.) παρουσίασαν στην αίθουσα Τελετών της Π.Α.Ε.Α.Κ. την Εκδήλωση-Νεανικό Αφιέρωμα με θέμα "ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΙΟΙ".

Περισσότερα...